Motion och träningsvanor

Vi tränar alla olika mycket och ofta. Det viktiga är att vi gör det regelbundet men kanske mindre viktigt vad och hur vi gör det. Men jag ska säga så här, den ska vara pulshöjande och ansträngande.

Den rekommenderade dosen motion för en vuxen person är 30 minuters pulshöjande motion om dagen och 60 minuter för barn. Det är så lite som behövs för att du ska hålla dig i en god vardagskondition. Det behöver inte vara någon märkvärdig träning. Vad får din puls att öka och att ge svettpärlor i pannan?
– en rask promenad
– en runda på cykel i blandad terräng
– en paddeltur på sjön

Det behöver inte vara två timmar på gymmet med styrka och kondition. Det viktiga är att det är 30 minuter sammanhängande aktivitet som skapar pulshöjningen. Och det är framförallt konditionsformerna som gör att vi får ett bättre syresatt blod i kroppen. Och med ett bättre syresatt blod kommer hjärnan få mer syre som i sin tur gör oss mer alerta och pigga.

Mindre med motion ger mindre syresatt blod som i sin tur gör oss tröttare och segare. Så upp och hoppa nu och sätt fart på blodomloppet, ge det energi och glädje att vilja röra på dig mer.